September kveld!

For ein flott høst me har hatt, sommer i september…etter ein sommer med mykje regn så er da jo veldig fint å kjekt!

Såg ut vinduet at da var så fint lys på en busk i hagen, då måtte eg springa ut ein tur med kamera for å ta litt bilder….

her er resultatet…

…å for en flott kveld!!!

dsc_0356

Sol og vakker himmel, sola går ned… vil fortella noko 5-åringen min fortalte meg for ei lita stund sida: han fortalte om nokre unga som hadde begynt å le og sagt ein kommentar om klærne til ein anna unge…så spurte eg han om han og hadde vært med på da? nei seie han, eg sa de var kul og han syntes da og forklarte meg koss klærne såg ut!

Da fekk meg til å tenka på at me er forbilder og eksempler for ungane våre…

teksten fortsetter under neste bilde…

dsc_0360

…kva forbilde er me? kos eksemplar sett me? kva ser ungane når de ser på oss? kva høyre de? kva rollefigurar er me? tenker me øve nokre av desse spøsmåla i kvardagen vår? har det betydning for koss ungan våre er? har da betydning for koss ungan våre behandle andre?

JA er svaret mitt…me trenge å stoppa opp å tenka etter koss me oppføre oss, koss me snakke og koss me behandle andre!

Unga ser på oss som et «speil»!

Så noko eg trur me alle trenge å gjera, er å tenka på detta og være litt obs på da! Husk du er med å forma ditt barn, og selvfølgelig andre barna er me daglig…la oss alle, som foreldre, som besteforeldre, som storesøsken, som bhg-lærer, som lærer osv…

bli flink på å ta dette til ettertanke…me kan hindre mykje vondt med å ikkje bare sei koss ting skal være og gjerast, men og å faktisk gjera da sjølv! så kan barna sjå at orda våre heng i sammen med koss me er og oppføre oss!

dsc_0363

Da får meg og til å tenka historien om «den barmhjertige samaritan» fra Bibelen, har fortalt den fleire ganga til ungane og fortalt de koss me på den måten kan gjera gode ting mot andre, slik som Jesus vil læra oss med denne fortellingen!

Me kan trøsta andre, gi et smil, gi ei hand, me kan være ein venn, leika med dei som er aleine, henta hjelp om det trengs…enkle eksempler siden det er til ungan, men trur også på at me kan gjera desse enkle tinga og være med på å oppmuntre og gjere andre glad og da som skjer då er at: då blir ein sjølv glad 🙂

Historien om den barmhjertige samaritan kan du lese i Bibelen, men legger den også ved under neste bilde…

dsc_0373

dsc_0375

Lukas 10, 30-37:

«En mann var på vei fra Jerusalem ned til Jeriko. Da falt han i hendene på røvere. De rev klærne av ham, skamslo ham og lot ham ligge der halvdød. 31 Nå traff det seg slik at en prest kom samme vei. Han så ham, men gikk utenom og forbi. 32 Det samme gjorde en levitt. Han kom, så mannen og gikk rett forbi. 33 Men en samaritan som var på reise, kom også dit hvor han lå, og da han fikk se ham, fikk han inderlig medfølelse med ham. 34 Han gikk bort til ham, helte olje og vin på sårene hans og forbandt dem. Så løftet han mannen opp på eselet sitt og tok ham med til et herberge og pleiet ham. 35 Neste morgen tok han fram to denarer, ga dem til verten og sa: ‘Sørg godt for ham. Og må du legge ut mer, skal jeg betale deg når jeg kommer tilbake.’
36 Hvem av disse tre synes du nå viste seg som en neste for ham som ble overfalt av røvere?» 37 Han svarte: «Den som viste barmhjertighet mot ham.» Da sa Jesus: «Gå du og gjør som han.»

dsc_0378

dsc_0383

dsc_0386

dsc_0391

dsc_0398

dsc_0408

dsc_0415

dsc_0422

dsc_0423

dsc_0424

dsc_0431

dsc_0434

dsc_0436

dsc_0439

dsc_0441

dsc_0442

dsc_0444

dsc_0446

dsc_0447

Skrevet av

Anna Jakob

Fotografere ❤️ Familie ❤️ Matlaging/Baking ❤️ Hardangersøm ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.